Susu Ibu

Bole kah susu ibu yang dipam (susu kiri dan susu kanan) disimpan dalam satu botol. Atau mesti letak dalam botol yg berasingan?

2 Balas

Boleh puan jika sesi yang sama. Jika puan ingin campur sesi 1 dan 2 pula, Sesi 1 simpan dalam chiller dahulu. Kemudian sesi 2, simpan dalam chiller dulu sehingga sejuk supaya susu pada sesi 2 sama dengan sesi 1. Kemudian puan boleh campurkan susu sesi 1 dan 2 dalam satu plastik sebelum sejuk beku. Yang penting adalah sesi tersebut tidak melebihi 24 jam. Harap dapat membantu. 😊 Boleh follow fb sy: Fadzielah Ayub, Malaysian Breastfeeding Peer Counselor

boleh campur cuma susu 1st dan 2nd sesi x boleh campur

4y ago

welcome mommy 💕