Ganti puasa?

Blh x sy ganti puasa mase kandungan 2 bulan? Sbb nya puasa sy byk lg x terganti ?. Sy takut effect pd kandungan, sbb rmai yg x suggest tuk ibu hamil puasa. Help me please #firstbaby

18 Balas

Blh sis.. sis try je utk first day tgok keadaan if bdn xlemah means blh tahan truskn..! tpi jika sbaliknya bbuka la. Dlu sy bby first sy xlarat.. dgn ank myusu bdn lgi cpt lapa pulak. Cuba² buat skali sy rsa blh trus gnti pose 😅 Kandungan pertama mgandung d bln ramadhan.. sbb pernah ada bleeding doc suggest (utk tdk bpuasa krn tkut mmudaratkan kndungan) My second baby.. ngam² je bpantang dlm bln ramadhan 30 hari jgk kna ganti. Alhamdulillah sy blh buat smpai ke hari ini sy still ganti 😂 baki 7hari lgi. Doakan sy kuat. #positif #makesuresahur #staminakenakuat