Ganti puasa?

Blh x sy ganti puasa mase kandungan 2 bulan? Sbb nya puasa sy byk lg x terganti ?. Sy takut effect pd kandungan, sbb rmai yg x suggest tuk ibu hamil puasa. Help me please #firstbaby

18 Balas

Boleh tpi ikot pada kemampuan sis.. Kalau sye mmg tk boleh puasa sbb sye darah rendah,mudah pitam

Sy ganti puasa masa 3-4m, tp sgt2 penat. Alhamdulillah baby ok cuma kalau puan risau better elak la.

Tanya doktor dulu sis. Sbb di awal preggy kita sentiasa haus bimbang apa2 terjadi pd baby pulak nnt.

sy xberani nk ganti lg sbb perut asyik lapar je + ada gastrik. kalo xmampu nk ganti byr fidyah je la 😣

4y ago

Ganti tetap kena ganti sis..fidyah perlu bayar kalau puasa masih tak terganti lepas dah masuk ramadhan seterusnya

Kalau awak larat, boleh je. Tapi apa pun cuba minta nasihat doctor dulu 🌹

Bolehje puasa.xd masalah.doa y baik²

Boleh je.

Boleh