Ganti puasa?

Blh x sy ganti puasa mase kandungan 2 bulan? Sbb nya puasa sy byk lg x terganti ?. Sy takut effect pd kandungan, sbb rmai yg x suggest tuk ibu hamil puasa. Help me please #firstbaby

18 Balas

Thun lepas saya berpuasa di madinah, time tu bru 20 minggu. Memang mencabar, dgn cuaca panas, wktu dia lg lama dr malaysia, morning sickness lg. Hari2 fikir tk nak puasa, tp last2 puasa penuh smpai ke hujung nya. Kena tukar mindset sis, doa byk2 supaya dpt brtahan dr lapar dan dahaga dan diberi tenaga utk berpuasa. Klau asyik fikir mcm ni, smpai bila2 pun tk gnti puasa