salam blh sya bertanya?

Blh sye bertanya?appakah tanda2 bile kita mula nk bersalin?

6 Balas

Keluar lendiran serta darah..pecah air ketuban.. Sakit contraction.. Yg ni paling ketara boleh tau nk beranak.. Sakit kejap2 pastu hilang.. Pastu sakit lg rase nk meneran nk berak.. Ada tanda2 tu cpt2 la pg hospital jgn tggu.. Sian kt baby je nt... Semoga dipermudahkan segalanya nt..

4y ago

Amin trme ksih ye

Tanda masa sy nk bersalin hrtu, sakit perut yg kerap kejap2 dlm bberapa minit selama 6jam. Lps tu turun darah. Terus g hospital dah full bukaan. Tp air ketuban doc yg pecahkan.

4y ago

Ada kes mmg doc yg akn pecahkan ketuban

contraction, turun tanda (darah/mucus plug), pecah air ketuban

Contraction yg makin kerap, kluar i ketuban & ada bukaan jalan sis

4y ago

Wc

plg obvious sakit contraction sis..

4y ago

same2 sis

Contraction yg kuat dan kerap