makanan bayi

blh sya tau mknan apa yg sesuai utk bayi 6 bln selain nestum??sya msk bubur nasik tnpa grm dia xnk mkn

6 Balas

Follow page happy baby food dekat FB. Utk awal mmg baby akan reject food sbb die x biasa lagi. Mcm sye seminggu pertama makan die reject cume makan 2/3 suap je. Tapi sye continue je bagi. Skrg alhamdullilah die dh tgh fasa kenal makanan. Excited makan especially bile letak brokoli dengan ayam.

Better bagi bubur nasi kosong dulu selama 3 hari. Sebab usus bayi 6 bulan baru nak suai kenal dengan makanan. Bubur jangan lupa blend untuk senang hadam dalam perut bayi. Jangan bagi yg berperasa dulu takut nanti bayi nak makanan yg berperasa je.

bubur kosong, buat sup ayam tanpa garam gula, letak sekali sawi dlm sup. blend sekali dgn bubur kosong.

Cube LG sis bg die mkn bubur..dlm seminggu..SBB sebelom Tu die da ngan nestum..

Try letak labu kuning sis

Kena blend ye