teringin nak ada anak

Blh kongsi x mkanan atau ap 2 yg blh ikhtiar hamil?

14 Balas

tiap kali bersama baca doa, niat sama sama dgn suami ni usaha utk anak makan yang sihat sihat acid folic makan jangan skip klu nk rancang hamil klu mcm utk bantu dalaman melalui apa apa produk boleh try bonda rozita JRM ke, mcm saya lepas minggu subur tu saya makan kurma dhuha + mega ratu kurma dhuha tu saya dgn suami ambil mega ratu utk dalaman saya sendiri dh lekat ni mega ratu saya stop, kurma dhuha tu kdg kdg makan juga sebiji sehari nak try madu turkey wawa zainal ke or kat ig ada satu akak juga nama ig kaksitibidan klu akak period nak sampai hari subur tu eloknya bersama dua hari sebelum subur tu dtg dan dua hari selepas subur saya plan sendiri utk bersama suami setiap dua tiga hari sepanjang minggu subur kebetulan raya haji kedua tu ada kenduri dekat kg belah suami, ada juga makcik tanya dekat mak mertua saya tade apa apa lagi ke rupanya memang tgh ada isi cuma diri sendiri tatau, ada rasa cramp nak senggugut ingay nak period ke, lewat 4hari alhamdulillah bila test naik double line esoknya tu cek ni cara saya usaha la,

Last year sy pregnant luar rahim kena operate buang 1 tube, down la jgk sbb ada doctor ckp chances nak pregnant susah sbb tinggal 1 Fallopian tube.. Lps hbs pantang mcm2 sy usaha, buat castor oil heating pad, berurut betulkan rahim dan last sekali sy mkn pil herba maharani.. Dlm 3 kotak jgk la mkn baru melekat.. Dah melekat terus stop sbb ubt tu panas.. Adik ipar akak sy tak smpai hbs sekotak dah melekat after 3 years dia ttc..

Sya amalkan ubat ni sis.. Dulu mcm2 jugak ubat yg sya mkn.. Bila kwn ckp try ubat ni sya pun try.. Bulan 7 tu sya delay period 5 hari.. Sblm ni tak pernah delay.. Raya haji tu.. Keluar ketulan darah besar.. Sakit perut sgt2.. Doct ckp sy keguguran.. Skrg ni msh lagi mencuba.. Ttc.. 1 y 8 m

Amalkan mkn kekacang..taugeh...jgn minum minuman brkafein...lbhkn syur2an..mkn mknan sunnah..sy dlu time waktu subur sy buatkn suami kopi,bg mkn telur.....

Saya haritu tunggu hari ke 8 selepas period . Kira nye cari hari subur je lah .

Mkn folid acid sis...semoga dimurahkan rezeki...in sya Allah, amin...🤲🏻

Susu kambing, folic acid, waktu subur, doa Dan last skali tawakal.

Doa setiap kali solat, "YA Allah kurniakan kami zuriat anak."

Niat nak dapatkan zuriat masa bersama. Lepastu doa banyak banyak

Masa bersama tu niat nak hamil . InshaAllah ada rezeki