Assalamualaikum..sy pregnant 7mggu5hri,td g scan doc ckap kndungan sy xde..doc refer kt hsptal😭

Bleh sy tau apa mksudnya..sy dan suami dr tdi menangis risau tkt btl2 xde..3 thun kmi tggu zuriat ni.

24 Balas

tnggu lg 2mnggu , sy msatu sma jgk katanya tnggu hari dia jatuh sndiri and suruh cuci tp refer pakar smua ok tkde mslh skrng dh 19w baby sihat ja no problem , as long stay positif just tnggu je

w.slm...sabar puan tuggu next scan ..kadag ada jugak xnmpk lg...sy pon diuji mcm ni...xnmpk jntug...last 13 miggu benda tu ggur...sbb jntug xde...sy 5 tahun ttc...insya Allah ada rezeki nnti...

Jangan risau puan. Saya anak kedua pun, scan awal minggu Dr kata Fibroid, bukan baby, lepas itu scan balik minggu ketiga macam itu, kata ada baby...

sy dh scan 2 kli..kli pertama 5week..kli kedua 7week5day ari ni..doc ckp bby x membesar..ms scan 5 week bby 1.26cm..lps tu membesar sampai 1.76,dia dh berhnti

kalau nak scan better 9w ke atas. kalau period tak teratur, boleh jadi persenyawaan lambat 🤗 husnudzon ya . moga dipermudahkan urusan 🤗

2y ago

terim kasih puan..sy decide dgn suami xnk g hospital,kmi nk tgk dlu

sis sabar dlu, sya pun masa check 9 week nurse cakap tiada, tapi tggu la 11 or 12 week bru cuba try scan lagi, biasa bgitu sbb kndungan masi kecil

sy pernah mcm ni siap g 3 hospital , last² kena oprate , dh oprate kantung ad je , cuma dpt sakit jela 😂

. awak pegi kelinik kerajaan ke coba pegi kelinik luar dulu buat satu scan lagi.. sis scan ke berapa dah?

sis makan kurma banyak sis..niat baik2 moga dgn asbab kurma ni Allah selamatkan kandungan n bby dlm tu

Huhu jangan stress sis. Mungkin tk nmpk lagi. Boleh tggu 2mnggu utk check lagi. Insyaallah ada aamin.