is bird nest really effective?

bird nest are expensive to me. but is it really effective to make infant baby sleep longer? my mil suggest me to put infant baby in 'buaian:

8 Balas

for me boleh kalau nk tdur kn dlm buaian tp jgn trlalu kerap sbb nnt nk travel sush tdo klw xda buaian. sy letak dlm buaian kalau nk dia tdo lma masa buat kerja tuja. waktu2 lain dia tdo atas katil sndri. tp kebanyakkn nya sy biar dia tdo sndri je atas katil. tp klau buaian yg electric tu sy rsa xperlu sbb henjutan dia walaupun low tp tetp kuat xsesuai utk bby.

Sebaik2nya jangan guna buaian. Biar baby tidur atas toto biasa pun dh kira ok. Jika bagi baby buaian tu. Nanti risau dh biasa tidur enjut2 nanti nak pergi travel nak ada enjut2 juga 😅😅. But depends on parents. Sometimes ada terpaksa guna sebab nak buat kerja n nak bagi baby tidur lama n lena.

Sy beli baby nest, dlm 130 pre order, alhamdulilah bila baby lahir dia tido dlm tu lena.. Cume dia lebih suka tido atas bdn mommy dia dlu baru transfer masuk baby nest..

5y ago

berapa lama dia tido dalam tu? lena x? maaf banyak tanya saya ni. apa yg menyebabkan anak tidur lena dalam tu ya? nak beli.. tp fikir2 dulu baloi x

kalau kualiti mmg agak mahal.. kalau x mampu banyak lg makanan lain yg elok untuk kita. eh jap.. bird nest makanan ke atau trmpa tidur? haha

Bird nest is a very nutritious food and elok utk mummy & baby, cuma cari yg tanpa gula, kalau boleh masak sendiri bird nest, boleh cari.

5y ago

maksud saya tempat tidur bird nest tu.. maaf saya tanya soalan x lengkap

i mcm nk beli yg ni,is it ok utk newborn??,sbb i ada baca article baby baru lahir xelok tidur pkai bantal,,

i ada jumpa kt ig org jual bird nest rm150.tu kira mahal ke murah🤔

5y ago

baik terima kasib respon puan..

This 1 mcm ni,,,pening nk pilih yg mana😪😪😪😪

5y ago

i tgk kt ig babysnuggler