Jantina bayi

Bile wktu yg sesuai utk tahu jantina bayi? Atau tanda2 bayi tu boy atau girl?

10 Balas

Selalunya dr 16 weeks ke atas dh boleh nampak, tp ikut kerjasama dr baby jugak. Saya dari scan 16 weeks utk monthly check up mcm dah nmpk, cuma mungkin doktor mislook masa tu. 17 weeks scan semula, betul betul jelas nampak jantina. Tp selalunya doktor akan recommend buat detail scan 20 weeks ke atas

Saya smpai skrg x tngok jantina sbb baby x bagi peluang. Tp sblum ni saya scan biasa je. Insha allah nak buat detail scan la pula

Dlm 20 week ke atas.. Klu dlm 23week bleh buat detail scan skali.. Utk tgk kecacatan kat baby ke pe ke.. 😁

sy baru buat detail scan baby 21 week.. baby bg kerjasama tunjuk jantina.. muka ja malu2 nak tunjuk.hehe..

depend pada baby dan rezeki..klau die nk tnjuk ..20 week dh nmpk😅tpi sy 20 week xnmpk lgi

atas 20w bolee scan gender..Depend pada kerjasama baby jugaa untuk dapat tengok..

4 bulan ke ats bru npk gender..dpnds pd keadaan bby

sy tau masa 3 bln. cek biasa ja d hosp swastaa

20 weeks ke atas

18weeks ke ats