Air Kelapa

Bila ye mommies start minum air kelapa? 8 bulan ok dah kalau nk start minum kan? Ada effect apa2 tak lepas minum? Share please mommies ?

27 Balas

Saya start minum time kandungan 6 bulan. Sampai sekarang. Seminggu mesti sekali atau dua kali minum. Alhamdulillah kandungan dah 8 bulan baby okay je. Dengar org cakap, air kelapa boleh tambahkan air ketuban 😉

4y ago

Yeke 😄 wahhhh seronoknya tiap2 hari minum tu.

Saya tak pernah minum air kelapa pn sepnjg pregnant. Mak sy bagitau, tok sy tak bg minum..dia kata nnti air ketuban berbau busuk. Tak pasti la betul ke tak..tp sy mmg jadi risau plak nak minum..

4y ago

Ye takk? Adudu debar la plk 😅 Yg sy pernah dgar kalau bau busuk tu makan petai/jering/makanan2 yg bau kuat..

Sy minum xkra masa bila pun..dr awal kehamilan pun minum..Alhamdulillah xde effect apa2 kecuali hilang dahaga..hihi..bdn pun rs btenaga je..

4y ago

Boleh sis tp kalau sis takut x serasi..try minum dlm kuantiti yg sikit k..try segelas lu..kalau ok..blh la amalkan..seminggu 3 kali pun ok..😄

Dah dekat2 due, saya minum air kelapa tiap minggu before bersalin.. Baby keluar bersih je.. Nurse pun tanya minum air kelapa ke? Hihi

Org share 7 & 9 bulan boleh minum. Air kelapa blh je minum, tp tak tau lah ramai kata ikut badan org kuat tak kuat 🤷‍♀️

Saya start minum dari kandungan 7bulan sebab ada kencing kotor. And now dah 8bulan boleh dikatakan hari hari minum

4y ago

Ok ya utk kencing kotor tu? Ok2 noted.. Thank u sis :)

Air kelapa ni bagus minum dekat2 nak besalin.kulit baby jadi licin...senang nak besalin insya allah....

4y ago

Betul jugakkan setiap org berbeza kekuatan badan..

Sy 5bln dh mnum air kelapa..xde pape efek..now 6bln still mnum jgk,tp jaranglh x selalu

Dah boleh minum..saya pun dulu suka minum..anak lahir kulit bersih x de kerak2 kat kepala..

4y ago

Alhamdullillah x de pape.. Cuba skit dulu lah klu x brani.. Klu ok bru boleh cuba lgi..

Sy start mnum air kelapa dr awl prgnt lg... X da effect pun cuma kuat kncing adalah😂

4y ago

Bagus utk lawaskan kencing la tu sis 🙊 hihihi