Pampers size

Bila waktu sesuai nak tukar size pampers dari NB ke S?

23 Balas

Ikut berat baby jgk.. Baby tu besar mana.. Klau tgk da x selesa dia guna size kecik tukar size besar sikit.. Mcm tula.. Jgn beli byk2. Beli sikit2.. Sbb rugi nt.. Baby dia cpt membesar..kejap je da xmuat..

Klau agak2 dh ketat bleh tukar... Klau die muat lg pakai pampers nb tu pakai je smpai x muat... Selalu pampers nb ni lg byk pcs dr size2 yg lain... Sbb pampers baby makin besar size makin sikit pcs nye

agak2 masa nak tape dah makin ke tepi boleh dah tukar. paling senang tengok berat anak dah berapa kilo, nanti beli pampers tgk size dari berapa kilo boleh pakai. nb dgn s x jauh beza pun.

Sy guna brand drypers. Dekat area nk seal pampers tu dia ada tnjuk, smpi paras mn utk tukar size lain. X sure brand lain ada ke tak. Kt situ da blh tahu bila kita kena tukar pampers ank 🤗

1y ago

Noted

Bila awk pakaikan pampers tgk kat celah peha dia dah ketat...atau kat tmpt tape tu mcm nk hjung dunia dah tmpt tape tu nk lekat...

Diaper size ikut berat baby dan saiz. Tgok berat dan saiz ank sis. Klau pakai diaper dkat bhgian atas peha mcm ketat, tukarlah

Saya mula2 bersalin dah kasi bby pakai size s.. Bila dia mula besar, tukar size pampers lain pula.. Smpai seterusnya..

4y ago

Longgar sikit tak pea pada saya.. Sebb baby pun cepat membesar.. Lagi2 yg susu bdn.. Tak daa laa rugi kita beli pampers.. Hihi..

Sy bg anak jenis tape senang nk adjust size 😍 anak kecik je tapi byk stock size s sy sarung je 🤣

Bila nampak macam ada merah2 kat celah peha (sebab ketat), atau bila nak lekat tu dah sampai hujung2.

Kalau bahagian peha ketat & pampers dah x cover punggung baby sepenuhnya dah kena tukar.😊