Baby nak masuk 4 bulan..kdg saya rasa stress sebab bayi suka menangis..(high demand baby).

Bila penat jaga baby..sy jd mudah menangis..penat nak layan anak umur 3 tahun..kdg sy rasa nak kerja je dari jaga anak2..kdg bila anak buat perangai..sy buat x tau..sy pergi dapur buat kerja dapur..rs tenang je..tak sabar nak tgu anak besar..teruk sgt ke sy ni sbg seorg ibu fikir macam ni 😭

8 Balas

tu tanda sis penat sgt .. try bawa anak2 jalan2 .. smbil jalan2 smbil tu sis rilekkan minda .. mcm sya bawa pergi pantai .. tgk pantai kejap rilekkan minda .. sis stress sbb sis penat sgt .. bdn penat , mental penat jadi mcmtu .. x pon malam time anak tdur sis curi masa utk me time .. sya slalu anak tdur sya renung muka dorg buat sya tenang .. sbb sya fikir andai anak2 dah besar , sya x da dah melayan kerenah dorg .. sya x da dah melayan nangis2 dorg .. sya x da dah tgk dorg main bising2 dlm rmh .. sbb masa cpt je berlalu .. sya akan nangis sendiri terkenang mcmtu .. sbb sya dgn 4 org anak sya , sya suka layan kerenah dorg .. jgn ckp sya x stress tpi pabila dorg tdur sya sunyi .. even suami bagi sya me time sehari , mmg x smpai sehari pon sya dah balik rmh .. suami suh sya tdur sorg2 dlm bilik suh rehat sya bgun trus sya keluar blik tgk dorg duduk luar dgn dorg .. sbb masa kecil dorg skjap je berlalu .. tu yg slalu buat sya sedih .. slalu gtau suami sya anak2 cpt je besar .. air mata sya mmg mengalir tgk ank2 sya dah membesar .. sis cuma penat je tu .. try rest skjap , tdur skjap ke utk restkan diri