Persiapan bersalin

Bila patot beli barang baby..

4 Balas

sy apa² barang pun x beli lgi,bru 21weeks,tnggu nk scan detail,harap nye bby ok laa,klau ada rezeki dpt laa thu jantina bby,sbb scan 2kali dh x nmpk lelaki ke perempuan,dia x nk tnjuk...anak first dlu pun x thu lelaki ke pmpuan,sbb scan x nmpk,bidan ckp pmpuan, beli laa set tilam dia warna pink,sekali keluar lelaki,yg ni tnggu detail scan,klau x dpt nk thu juga lelaki ke perempuan,beli jea laa bju2 yg bby laki blh pkai,bby pmpuan pun blh pakai..

7h ago

kalau nk beli warna yang specific mmg kene tunggu lama sikit nak beli.. tp Sy suka beli yang unisex ☺️

bila2 boleh.. beli awal pun bagus, boleh standby awal.. ramai akan ckp beli masa T3, tp time T3 jadi kalut, by w28 kene standby beg hospital dah, nak basuh apa semua apa yang patut.. boleh listkan dulu semua brg2, pastu listkan priority yang mana nk beli dulu..

Pengalaman saya as first mom. Start beli masa 20 weeks, siap semua 32 weeks. Saya bekerja jadi hujung2 tu saya nak rehat. Taknak kalut.

sya 20 week dah start beli secara sedikit2