degupan jantung baby

Bila nurse kat kkia akan check degupan jantung baby ye? Ntuk pastikan baby ok? Tlg kwn tnya sbb dia pnh gugur 8w &10w..baby xmembesar.. tau pn kbtulan scan baby xnmpk.. Ntuk kali ni dia dah scan 9w.. dktr ckp baby 8w.. dia jd agak fobia takut baby xmmbesar.. next appointment 13w..tp msti dah xboleh scan kan .xkn nk scan byk2 kli? Tolong jap ibu2 yg mana ada pngalaman..sy ank dah besar..xingt dah bila nurse start check degupan jantung..

27 Balas

Saya dah banyak kali nurse cek heartbeat baby, masa 9w,16w n 20 w...

saya 17w nurse klinik desa start dgr jantung

Biasanya 8w ke atas dh boleh dgr heartbeat

Saya ritu tym kndungn msuk 4bulan sis

Bli la Doppler dkt shoppe ade..😊

Sy time 19w baru nurse check.

16w