scan degupan jantung baby

hye mummy2, sy ada persoalan. sy dh 24 weeks 3 days dan obesiti, td pagi sy g checkup perut di kk. tp masa nurse scan nk dgar degupan jantung tp xjmpa. kena relaks baring kiri dalam 15 minit check smula baru dengar tp kejap sgt.tp sy mmg rasa pergerakan baby dlm perut. sy nk tnya normal ke bg org yg obesiti bila pregnant akan lalui bnda ni atau apa yg perlu sy buat utk pastikan keadaan baby sy sihat. sy dh mula risau dan fikir mcm2 dah. 🥺

2 Balas

dia guna doppler ke?? alat tu mmg susa nak dgr sy pun kdang2 tak jmpa... kalau awk risau bole g scan swasta... tpi rata2 doppler kat kk tu susa sgt dgr nya

11mo ago

ya pakai doppler tu. tu la sy pun dah g scan kt klinik swasta. alhamdulilah baby ok. 😊

Ada makan tak td sebelum checkup..kdg2 sbb mak belum mkn

11mo ago

sy makan tp skit ja td.