Sopak garam sewaktu hamil

Bila masuk trimester ke 2 kerap saya alami gatal pada badan,boleh dikatakan setiap hari bila badan berpeluh akan timbul sopak garam badan akan gatal Dan timbul merah² , bila sapu ubat alergik dia akan baik balik namun tidak kekal lama keesokan nya akan naik balik.. apakah akan menjejaskan kandungan saya ? Mcm mana Nak atasi ye?

2 Balas

try guna allano amway sis. saya gatal mcm ekzema naik biji biji bkn mcm sopak garam tpi allahu gatal. gatal yg xboleh tdur mlm nk bt kja pun xsnng. saya try allano dlm gatal gatal tu hilang sekelip mata jaa. kerap sapu mcm lpas mndi spu

sopak garam ni bukan sbb gegata ke?