Gatal gatal saat hamil

Hai mommies nak tanya, ada tak yg sama mcm saya pregnant ni gatal2 satu badan, timbul ruam2 merah Kalau malam tu sampai xboleh tidor Boleh share tak ubat apa yg sesuai, saya dh pegi klinik swasta, doc dh inject pun still tak berkurang gatal nya

4 Balas

Lebih kurang saya sis, timbul biji2 dekat belakang saya macam jerawat gatal juga kadang2 tu kalau tersentuh, saya lepas mandi saya sapu allano je. Tapi saya rasa tu alahan mengandung je. Nanti insyaAllah lepas deliver hilang

Sy mcm tu jugak.... Sy ada tanya jugak dokter... Dia kata biasa sebb x sama org ada alahan... Tp sy x ambik apa2 ubat @ injection... Sy hanya letak bedak sejuk sahaja... Dia jadi ruam panas... Sekejap ada sekejap xdak mcm tu

9mo ago

Kalau boleh tahu sis dh brapa week? Then pakai bedak jenama apa ye?

sama la sis...masa awal pregnant haritu tiap² mlm x bole tidur asyik gatal 1 badan je.Saya sruh suami sapukan bedak agnesia tu utk kurangkan rasa gatal.

sy... ttbe naik merah² 😅 sy guna allano lotion + bedak allano utk kurgkan rasa gatal

9mo ago

Sis dh brapa week ye?