Penggunaan Botol Susu

Bila masanya tukar botol Susu..anak dari lahir sampai sekarang 6 Bulan masih pakai botol susu yang 5 oz sahaja. Anak minum pun 3 oz sahaja.

4 Balas

Kebiasaannya 6bln da kena tukr, klau x slh. Tp bergntg pada keadaan botol susu tu.. klau da kning dan teruk blh tkr.. mcm sy ank btol susu 6/7btol.. shri skli pkai.. jd keadaan btol elok..

Anak saya dh setahun pun skali minum Masih 5 oz.. kdg2 je 7 oz.. tp kerap.. 😅 dh 6 bulan, blh la lebihkan makanan Kalau Anak kurang susu.

Saranan seeloknye tukar botol susu adalah 3bulan sekali...sb tu org xgalakkan beli botol yg trlalu mahal,sb akan ditukar tiap 3bulan

baby sy 5month pon still 3oz....yg pnting baby kerap mnyusu.....