39 weeks

Bila lh anak ibu ni nak keluar, Blom ada tnda" nak brsalin Tpi kerap sngat perut ni keras Mcm mna cara nak cpt brsalin Ni ??

14 Balas

Sy dulu pn mcm tu ngeras je byk . Bla kira kick smua ok . Punya la buat jalan itik and everything. Bersama dgn suami . Hm tp xda keluar tnda² jgak . Last sekali g scan doktoe sahkan ketumban kurang atau kata lain dh sampai masa baby nk keluar . Trus g hspital kena induce .

Sama dgn sy.. Dh week 39..menunggu hari nk bersalin.. Inshallah dipermudahkan segala urusan.. Aammin

kerapkn bjalan...buat buat cuci tndas..n kerap bersama ngn suami..sbb air mani suami tu bole mndtgkn contraction..😊

4y ago

yepp. tu jd bila da cukup bulan..dlm ms yg sama,bntu utk buka jalan🤗

Dah nak dekat keluar tu bila perut kerap mengeras. Cuma taktu bila masa dia je

Banyakkn bersama suami, air mani tue cepat bukakan pintu rahim.

Ckit Ari lagi keluar la Tu..sabo ye..semoga dipermudahkn

Bykkan jln... Xpon minum air kelapa muda

Bnykkn bercangkung sis dan bersama suami

Sampai masa dia keluar tu.. 😊

Bykkan berjalan..