siapa pernah alami pengalaman ne🥴

Bila kontraksi datang semakin kerap, kita akan rasa luarbiasa sakitnya. Duduk salah, baring salah.. semua benda serba tak kena. Kita rasa macam dah nak terkeluar sangat dah bayinya, dah tak tahan dah..dah boleh meneran ke? Ada sebabnya kenapa nurse @ doktor melarang anda meneran terlalu awal. Bila laluan tidak terbuka sehingga 8-10cm.. akan menyukarkan bayi untuk keluar. Bayi boleh lemas dan risiko rahim jatuh adalah tinggi. Sila ikut arahan doktor dan jangan buat keputusan sendiri. Beri kerjasama bila doktor datang nak check laluan dan kalau boleh janganlah menjerit atau menangis ya. Bila dah sakit sangat tu, berzikir.. makan sedikit utk tambah tenaga..minum air.. berborak dengan suami utk hilangkan rasa takut dan sakit. Jangan difikirkan sakit tu.. Walaupun ianya memanglah sakit.. 😊😊 Buat papa mama yg nak ilmu kehamilan - kelahiran - berpantang - mendidik anak2 & penyusuan susu ibu boleh klik link ini utk dptkannya ya : ebook.9bulan10hari.com 😍

siapa pernah alami pengalaman ne🥴
18 Balas

pernah..smpai dh rsa dh kpla bby nak kluar tp nurse ckp jgn tran skit dri sndri jerr yg thu..