gerakan baby

Bila kandungan dah masuk 38w ,baby kurang gerak atau makin aktif? Sebab sebelum ni pun baby saya lewat nak habiskan gerak 10 . .

8 Balas

Yup sy pernah lalui pengalaman ni dulu utk 1st anak.. Anak sy kurang gerak n bile kira x cukup 10 kali dlm 12 jam so sy terus pegi hospital.. Kat sana sy kena tahan wad 1 minggu sbb air ketuban dh kurang.. Kena induce utk lahirkan anak ...better mommy terus refer hospital...