gerakan baby

Bila kandungan dah masuk 38w ,baby kurang gerak atau makin aktif? Sebab sebelum ni pun baby saya lewat nak habiskan gerak 10 . .

8 Balas

Ade gdm x mommy? Sebab dulu sy gdm nurse kte ade potensi baby jadi kurang aktif. Tapi 10kicks tu penting kena cukupkan dalam tempoh 12h. Tapi klo rasa xaktif sangat, wlopon da makan untuk rangsang movement baby boleh refer hospital terus. Doktor akan scan & check heartbeat baby etc. Jgn bia lame².. hati pon xtenang kan