Berat Idaman Mak-Mak Selepas Bersalin

Bila dah pregnant lepastu bersalin, memang struggle nak turunkan berat badan, betul tak? Ada mummies yang senang je dapatkan balik berat badan yang dulu, ada juga yang tak. Tapi kalau ditanya berapa berat badan ideal yang anda impikan, mana satu yang anda pilih?

Berat Idaman Mak-Mak Selepas Bersalin
118 Balas

B Dari Anak Dara ke mak Anak 3. pernah Naik 65 Masa lepas pkp.chubby berat betul Rasa badan. serik dah. sekrg 54 balik da

Nak yang B tapi skr berat 66kg otw to 55 ni kena kuat semangat 😁 dah 5x bersalin macam2 berat badan dah rasa hahahaa

tak naik & turun, sebelum dan selepas bersalin sama je F.. klu ikutkan bmi, berat patutnye D.. kena kurangkan 10kg 😫

skrg selepas bersalin berat 47 tapi nak berat idaman dlm B ... baru nmpk berisi sikit kalau x nmpk mcm kurus sgt je

berat badan akan turun 4kg lepas bersalin..tp skrg dh naik 2 kg.. klau boleh nk berat D, tp klau ikut bmi yg C😄

Mesti lah B. Skrg berat stuck dekat C je😭 payah betul ye nak turun. Harap dapatlah berat 54kg tengah on diet ni

E ☺️ ... lebih kurang 6 bulan kawin berat dri 69 mendadak naik ke 86 . period pn lngsung nda trun 7 bulan.

Klau boleh A tp sbb kita menyusu mkn pun agak bnyk jd target B laa.. Dan sesuai dgn ketinggian diri..

kalau dapat c tu.. Alhamdulillah 🤲..ni baru turun 2 kg....dah hampir 8bulan kat no 70kg jer.....

B 🥹 Naik berat sebab kita stress, tapi sekarang berat turun lah, slowly but surely 💪🏻