Berat badan statik

Assalamualaikum. Saya dah selamat bersalin czer bulan Februari lepas. After bersalin berat badan turun 10kg dgn cepat. Tapi lepastu terus statik takda penurunan dah sebulan. Fyi, saya obes semasa mengandung. Jadi, nak turunkan berat lagi sebab sakit kaki kalau berjalan lama. Saya jarang makan pun berat tak turun. Ada tak ibu-ibu czer yang ada pengalaman boleh kongsikan tips turun berat badan?

3 Balas

ghupenye ramai sama yee turun 10kg pestu xnak turun dah haha samala saya😂cuma sy branak normal, hbes je pantang 44 hari esok trus sy workout hahah workout biasa2 ja, last peknen 66, hbes pantang 55 je, sblum peknen 47 je haha, ni skrg hari ke 81, berat dah tgl 50kg lepas allout jaga mkn n workout, ada lg 3 kg je nii, bole dpt kot bulan puasa ni

samalah kita sis. lepas bersalin drop 10kg, pastu maintain lak takmau turun dah 🤣. makan sikit time puasa ni pun, berat sama je. kalau boleh sebelum raya ni nak bmi normal, sekarang belum normal lagi 😅.

2y ago

sama lah kita turun 10kg lepastu maintain je taknak turun lagi haha stress pulak bila time timbang

Kita sama sis. Perut ni buncit alahaiii.. Padahal dah pakai bengkung dah ni, siang malam pakai.