Berat Idaman Mak-Mak Selepas Bersalin

Bila dah pregnant lepastu bersalin, memang struggle nak turunkan berat badan, betul tak? Ada mummies yang senang je dapatkan balik berat badan yang dulu, ada juga yang tak. Tapi kalau ditanya berapa berat badan ideal yang anda impikan, mana satu yang anda pilih?

Berat Idaman Mak-Mak Selepas Bersalin
118 Balas

tak nak berat asal dulu sbb dulu underweight. now bmi normal alhamdulillah tak balik asal

takde dlm ranking. berat 34kg. terlalu kurus lps menyusu. sblm ni pun dh undrweight 37kg

A dgn B je tp bila prgnt jdi C pstu A smula pstu statik B bila ntah nak A semula hahaha

kalau bole nak B tgh2 sbb tinggi pun baru 149 je..skrg berat bawah A sadis btol la😪

kalau bole nak E tapi kne tunggu lpas abis susu badan kot🤣sekarang berat 83kg🤣

A. sebelum pregnant 48.5, time sarat 60.5, 3 bulan lepas bersalin 49.5

Dapat C balik pun cukup la. Jauh sangat dah ni, skrg kat F oii 😭

mse preg D skrg dh A ...hrp kekal gitu jh la krus sgt tk elok jgk

Dpt 56kg pun dah ok..skrg masih dlm pantang dan berat sekrg 64kg

55kg nk diet sampai dpt berat ni pastu okay la makan mcm biasa