Ubat tambah darah

Bila boleh minum? Petang tgh hri mcm ni boleh ke? Atau kena minum sblom tido malam?

2 Balas

biasenye sblm bfast sis..if xde mslh blh ambk sblm bfast pastu tggu stgh jam bru srpn..mcm sy..sy cuba ambk sblm bfast tp bila dah bfast...sy muntah..so..sy ambk solusi lain..sy ambk slps sy bfast..sbb dlm note d beri nurse tu ambk sblm atau slps mkn...tp sbaiknye waktu pagi...

ambik 2 jam sebelum mkn..saya pagi tak boleh ambik..sebab slps ambik ubat kena tggu 1 jam baru boleh mkn..saya rasa nk meloya..so solutionnya ambik mlm sebelum tido dan make sure perut kosong 2 jam sblm ambil..alhamdulillah hb maintain 13..