Mengidam

Bila benda yang mengidam tak dapat , perasaan dia lain macam . Sebak semacam nak menangis ?

17 Balas

Sy mengidam nk makan limau mandarin tahun lepas bulan 7. Puas cari x jumpa. Bulan ni baru dapat makan. Yg x dapat lg 'nasi minyak cik ana'. Ni mmg kene balik kampung. So kita balik kampung hujung bulan ni, makan sampai puas. Hahaha. Tp x de sampai tahap nk menangis sbb x layan sgt. Masa first pregnant, sy kejut suami pukul 6am ajk pergi McD. Teringin nk mkn Mcflurry oreo. Pukul 7 terpacak kt sana. Nikmatnya dpt makan tu rasa nk gelak guling2. Hahaha.

Yes betol . Sy pernah tgh2 malam nak mee hoon goreng yg warna oren . Husband offer mee hoon goreng kedai tomyam (mostly mee hoon kdai tomyam warna hitam sbb kicap) . Sy taknak . Nak warna oren jugak . Then husband suro tunggu esok . Sy nangis smpi tertido. Then esoknya husband terus pergi cri. Baru ok .

Saya pregnant 2nd bby. Alhamdulillah tahap mengidam bole kwal. Klu nk mkn hari tu xdpt, ckp dgn diri sendiri next week ble cari. Kdg nak mkn sesuatu, pastu da dpt tp rasa x sama dgn yg kita mo pun ok lgi. Alhamdulillah dpt ank bijak yg x byk songeh,sabar. Senang sgt nak jga

asy mgidam makanan korea ahahaha tapi tu bukan taste suami. lagipun mahal per pax. 🙏🙏 kesimpulannya tak makan trus ahaha. segan nak bgtau suami. sbb suami tak minat. kesian kalau paksa diri makan makann yg kita tak minat 🤭

Betul. Saya setuju. Kalau x dpt yg kita mengidam tu (makanan) rasa macam sebak sedih semua ada. Sy dlu preggy ank no 3, suka beli tupperware. Bila dpt tupperware tu. Suka sgt2. Rasa nk peluk2 tupperware tu. 😂

Sebab tu orang cakap setiap orang yg mengandung x sama.Ada yg boleh atau okay je kalau x dapat apa yg diidamkan tu tapi ada yg x boleh,mesti kena dapatkan jugak sebab baby pun obviously x sama kan 😆

masa kandungan 8w sy ngidam nak mkn lemang,puas cari x jumpa..ngs tu mcm budak2 x dpt susu..suami mampu gelak je..masa balik kampung,minta nnek buatkan lemang..sodap yg amat😅

Kena kawal perasaan kita. Saya kalau teringin nak makan apa2 kalau suami cari tak jumpa saya ok je.

Saya pernah nangis sbb tgh malam nak makan roti sarang lebah tu. Hahaha teruk betul perangai

Sama la kita sis , kalau tak dapat apa yang nak makan tu kat situ jugak menangis 😂