Bila Waktu Yang Sesuai Umum Kehamilan

Bila anda umum kehamilan anda, Mommies? Waktu disahkan hamil atau anda tunggu sampai masuk Trimester 3 baru anda reveal? Haa, cuba kongsi sikit!

Bila Waktu Yang Sesuai Umum Kehamilan
41 Balas

Awal2 mak dh tanya ada isi ke? Mak mertua bgtau masa dh 5 bulan. Yg lain smpai skrg xbagitau. Sampai ada yg ckp Saya gemuk sbb xtau sy pregnant

kalau sy..dgn family sendiri & fil..sy akan bgtau.. yg lain2 tu...diam2 jerr.. skrg ni tgh berpantang..yg mne taktau tu,msg2 tanya..bila pregnant..tau2 dah ada baby..huhuhu

Awal kehamilan inform pada bos sahaja, dan bbrpa kwan yang rapat serta family sebab nak elak buat kerja berat, lepas 3 bulan baru kehamilan expose ditmpat kerja.

yg trdekat je tau sy preg. x war2 kn pun.. prtma sbb takut penyakit ain, kedua sbb xnk kwn yg msih xpreg sedih.. dh brslin nnt bru bgtau..

Bgtau tempat kerja je, mmber2 semua tak ramai yg tahu sbb pernah dengar orang cakap pregnant better rahsiakan, bersalin nnti baru bgtau.

first umum dekat family yg tdekat jela...yg jauh² x umum pon...pist kat status pon x...nnty laa diorang tahu klu baby dah keluar nnty hihi

Kalau diikutkan taknak bagitau tapi dah pergi klinik mesti orang yang kenal dengan kita nampak kita pegang buku pink dah..

saya tak umum yjtt yg rapat sahaja mcm mak ayah sibling family mertua kt medsos gmbr sendiri pun tak post ini kan benda2 cmni

awal kehamilan dalam 4 minggu lebih bgtau ,kerana excited dan supaya org lain tau kita tak bole buat kerja berat²

no 2 ni hanya kwn2 sekerja Jer tau sbb tmpt kerja, kerja berat2 lps tu adik ipar sorang Jer Tahu,, yg lain xde nk gtau.