Air ketuban

Biasanya kalau dah pecah air ketuban, kita akan ditolak terus ke labour room ke? Bukaan mmg dah buka besar la ya? Ada tak kes air ketuban pecah tapi belum rasa sakit contractions? Mommies kat sini boleh share pengalaman x? ? . #firstbaby

26 Balas

pengalaman sy, contraction kuat pahtu trus refer hkl , dr cek dah bukak 10 cm,pahtu xtnggu lam trus tolak ke lr. alhmdulilah

Saya dipecahkan air ketuban... 15minit Lepastu dh rase sakit.... Masuk Petang kul 5 lebey....balik ke Katil wad kul 8mlm...

Saya slps 30mins pecah ketuban baru contraction. Ada yg mmg x. Sbb tu ceaser. Baby nak lemas, ketuban dh pecah tp xda contraction.

5y ago

Hmm, bahaya juga kalau xda contractions lg kan. Terpaksa ceaser pula. Tp yg penting baby selamat.

Yea sis.. Kalo pch ketuban mg trus kne tolak ke labor room. Tkot kalo lmbt, nty bby lemas n cm2 komplikasi..

Pecah ketuban tu kena masuk terus labour room, sbb takut nnti baby lemas lama2.

satu hari satu mlm bru jalan bukak.wlau 1 hri air ketuban kuar

5y ago

Kalau keluar air ketuban tu, kita kena pakai pad ke sis??