spotting awal kehamilan

hi. biasanya kalau 1st trimester hospital gov mmg tak layan sgt ke klau spotting? spotting coklat cair. haritu sy bleeding pastu pergi hosp Dr sruh balik sbb katanya bleeding tak teruk. If bleeding teruk baru datang hosp balik. sy dah 2x miscarriage awal kehamilan. sekarang sy pregnant dah 12w. masa 1st bleeding tu Dr scan baby semua ok. jantung baby pun ok. cuma tak tahu kenapa skrg spotting plak. walaupun sy takde lah buat kerja lasak kat rumah.... sy tak bukak buku pink lagi.hari Khamis nanti baru appointment bukak buku pink 😢 risau bila fikirkan anak dlm perut ni #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

19 Balas

Sy smpai skrg spotting..skrg dh 17weeks. Time raya aritu sy vacuum blik tiba2 cm keluar darah yg banyak.sy risau dh.blik dr kampung scan Alhamdulillah bby ok..asal spotting je sy akn refer swasta dlu sbb sy mlas nk g kerajaan sbb tw ape reaksi dorg. Last week bukak buku bgtw doc pn dorg xda nk scan ke ape..suh tggu 24weeks tuk cnfrm cndition.. sbb sy scan aritu doc swasta kte uri sy bwah. Mmg sy xberani nk buat keje berat even nk pgg pnyapu pun.. better awk rest lebih skit n pantau kndungan dkt swasta..sbb swasta cpt sikit..

2y ago

sy dah pergi klinik swasta alhamdulillah baby gerak aktif. Dr ada bekalkan duphaston.

Kesiannya awak. Awak pergi klinik swasta terus, nanti doc bagi ubat kuatkan rahim. Awak sama dgn saya, saya pun dah 2x miscarriage last year. Alhamdulillah skrg pregnant kali ketiga, now baby dah 14 weeks. Sepanjang pregnancy saya kalini, saya pun ada spotting haritu on 5 week, doc bagi ubat kuatkan rahim dan aspirin, saya bedrest je 2 bulan lepas tu. Pape pun awak cepat2 gi klinik ya, saya doakan awak dan kandungan sihat2, jgn fikir negative. InsyaAllah takde pape tu maybe awak perlukan rehat secukupnya..

2y ago

sy dah pergi klinik swasta. Dr bg duphaston lagi. alhamdulillah td scan baby gerak aktif

Baca cerita awak ni saya macam tahu je hosp mana. Sebab saya pun pernah kena waktu 16 weeks pregnancy. lama tunggu baru emergency layan. pastu doktor marah2 saya cakap kandungan saya awal lagi, so tak perlu bimbang apa2 (langsung tak masuk akal). Jadi saya balik rumah, saya buat aduan dekat SiSPAA. Alhamdulillah dorg buka kertas siasatan dekat doktor tu. Btw, hospital tu dekat hujung peta kan? 😌

2y ago

menjadi ke klau kita report? hihi.

hospital mana tu? alhamdulillah pengalaman saya spotting, hospital gov batu pahat sgt care dgn pregnancy journey saya setiap 2 minggu dtg scan. tp takde rezeki akhirnya saya gugur juga. 2nd pregnancy, saya spotting juga sampai week 12, klinik gov kata normal, alhamdulillah skg saya dah selamat melahirkan baby boy.

2y ago

sy pergi klinik swasta Dr bekalkan duphaston. pastu td scan alhamdulillah baby gerak aktif 🤣

sy setuju dgn statement awak.. kadang doc ni nk tunggu kite miscarriage ke baru die layan.. saya aritu dari spotting sampai ke bleeding die still kata normal.. sruh repeat scan dlm 3 minggu lagi..pastu last2 x smpai 3 minggu kandungan jatuh sendiri.. sedih teramat..

2y ago

sy dah pergi klinik swasta. Dr scan baby gerak aktif. Dr ada bekalkan duphaston

kalau mcm tu awak prgi klnik trs lah. sye pon awal mse tu bleeding. doktr bg sye cuck dgn ubt kuat rahim. sye ambl ubt kuat rahim je smpai 3bln. . drh dah xkua dah. alhmdulilh skng 5bln. tkt rahim tak kuat . so boleh mkn ubt kuat kan rahim. tu stop darah kte

2y ago

td pergi klinik swasta Dr bg duphaston. baby pun aktif masa scan td

saya due 19/5 tapi bersalin 12/5 sbb spotting, pdhl masa Tu spotting saya MCM darah masa berus Gigi Tu, sikit sngt Dan cair,tapi bukaan DH 3cm trus admit dn dlm masa 4jam bersalin, bahaya lah kalau kerap spotting, kite tak tahu hmm

2y ago

sy pergi klinik dh td. alhamdulillah baby gerak aktif je td. Dr pun ada bekalkan duphaston

Doktor ada bg ubat kuatkan rahim x? atau die suruh balik gitu je? klau da ade history miscarriage patutnya doktor xleh biar gitu je... tp nk komen byk2 pun x blh sbb sy bkn doktor... harap2 baby puan kuat la bertahan 🤲🏼

2y ago

dia bg duphaston pastu sruh balik. dia ckp dtg bLik if bleeding teruk

mcm Kes Sy . awal week Sy spotting je. Sy p klinik sahaja. pastu bila 8w bleeding terus pegi kecemasan. bleeding Sy time tu 20hr. 2x jgk p emergency. skali kena admit wad. doc bg ubat kuat rahim smpai 16w

2y ago

klau nk admit sy pun ok jnji bby sihat

Klu spotting sy rasa ke klinik shj dlu. Unless awk ada non-stop bleeding smpai kena tukar pad. Dan bonus klu dh buka buku sbb dh ada rekod, mereka akn priority kan kita. Based on experience.

2y ago

alhamdulillah sy dah pergi klinik swasta. Dr bg duphaston lagi. alhamdulillah bila scan baby gerak aktif