spotting awal kehamilan

hi. biasanya kalau 1st trimester hospital gov mmg tak layan sgt ke klau spotting? spotting coklat cair. haritu sy bleeding pastu pergi hosp Dr sruh balik sbb katanya bleeding tak teruk. If bleeding teruk baru datang hosp balik. sy dah 2x miscarriage awal kehamilan. sekarang sy pregnant dah 12w. masa 1st bleeding tu Dr scan baby semua ok. jantung baby pun ok. cuma tak tahu kenapa skrg spotting plak. walaupun sy takde lah buat kerja lasak kat rumah.... sy tak bukak buku pink lagi.hari Khamis nanti baru appointment bukak buku pink 😢 risau bila fikirkan anak dlm perut ni #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom

19 Balas

saya masa spotting dulu saya terus pi klinik swasta & Dr bagi ubat kuat rahim. lps dah consume 2 minggu alhmadulillah dah tkde spotting. sis pergi check kat klinik swasta

2y ago

dah pergi klinik swasta td. alhamdulillah scan baby gerak aktif. Dr ada bekalkan duphaston

Baik sis pegi klinik swasta ini saran sy dorang akan bantu bagi ubat kuatkan rahim tu bagi masuk dekat dalam / makan daripada tunggu klinik kerajaan klu tak layan

2y ago

sy dh pergi swasta, Dr bg duphaston. alhamdulillah baby ok aktif bergerak

saya pernah macam tuh..pergi hosp kerjaan..dia cakap takde apa2..darah spotting biasa je..xde check xde apa..scan pon tak..rasa pergi sia2 je..time tuh 8 weeks..

2y ago

btul sy 2x miscarriage mcmtu la. tp alhamdulillah td pergi swasta check Dr scan baby gerak aktif. dr pun ada bekalkan duphaston

sya pergi klinik swasta...msa tu mmg spotting ja....10w scan pun still xnmpk baby....trus dia bgi surat refer hspital.....11w,sya miscarriage sbb tiada janin

2y ago

bby dh nampak. jantung pun dah ada. cuma spotting je

saya 13w...p hosptl diowg bg p jumpa pakar ...jumpa pakar tgk2 mcm tu ..suruh balik ...las tu p klink cucuk ubat kuatkan rahim n ubat skli..

2y ago

terima kasih yaa sis🥰

pergi je farmasi terus klu ade spotting. minta duphaston. mkn sbji shri. prg hospital buang masa. sbb bby sihat kn, cuma spotting.

sme mcm sy jgkk...bila kite ade spotting smesti suruh ckp tak trok .....last² gugur...sedih kann....

Betul, kdg2 gov hospital mmg mcm tu. Sbb maybe ramai pesakit yg lg teruk. Sis pergi je swasta

2y ago

haritu sy pergi takde patient pun awak. sy tunggu drp pkul 2. sampai pkul 6.30. bru dia layan. hmm

Sis, pi klinik swasta.

2y ago

baik awak