Breastfeeding

Biasanya ibu2 yg bF lmbt ke cepat dtg period?

5 Balas

Kalau exclusive bf, then period lambat dtg, kdg2 3 bulan, 5 bulan, 6 bulan, ada yg ambil masa setahun. Kalau bf + fm, then period akan cepat sikit, mungkin lepas sebulan bersalin ataupun 2 bulan. Biasanya lepas habis darah nifas, period akan dtg kalau mixed milk. Semua ibu badan berlainan ikut hormon. Biasanya ambil berbulan2 utk hormon kita stabil balik seperti sblm kita pregnant.

normal sis . tp mcm sy mmng lama sgt x period sis . lps tuh sy try shaklee . alhmdllh sy mkn produk tuh x ad effect pada anak sye .. awa bole try sis . . http://Wasap.my/+601117194775/period

sy fully bf...period cm biasa...hbis drah nifas, 14hri...gap lps tu 15hri pulak, period...

Lambat period

Ya, betul tu