Period lewat sehari tapi negatif

Assalamualaikum semuanya. Ingin bertanya sesuatu kepada rakan2 yg lebih berpengelaman. Saya da ttc selama 3tahun 6 bulan. Harini kira sehari da period lambat dtg. Saya confirmkan ovulasi menggunakan opk dan jga bbt. So ovulasi pada 30 ogos lepas, luteal phase saya biasanya 14hari. Tp sampai harini period tak datang2 lagi. Ada tak siapa2 yg ada pengalaman period lmbt n dapat positif kemudian hari? Kiranya knp ya?

2 Balas

kalau nak check upt , kena test seminggu atau 2 minggu lewat . sebab ada ibu² yang persenyawaan lambat, macam saya 2 hari sebelum period ( after keguguran ) dah double line kabur tapi jelas . sebelum keguguran tu, 20hari lewat period baru naik double line samar 🤗

2y ago

Oyeke kna test lewat sikit la ya? Sbb pelik jga period x dtg2 lg ni biasanya slps ovulation 14hari confirm akan period. Nnt saya cek smula mnggu dpan la sis thankss😀

Saya dulu selalu kena macam ni. Sebab hormon. Jumpa waktu subur guna opk tapi period lambat. Check upt pun negatif. Ttc 3 tahun dah boleh jumpa o&g sis. Saya dulu ttc 2 tahun setengah. And rupanya saya ada pcos. Banyak telur tak matang 🥲

2y ago

Ohh. Kalau bab2 rawatan saya memang taktau la 😁 tapi saya Alhamdulillah pcos yang mungkin mild kot. Masa dr scan cakap saya ada pcos tu, saya 2 bulan tak period. And dr bagi pil perancang je untuk betulkan balik hormon & period. Lepas makan pil perancang, saya period 2 kali on time (cycle 28 days) then terus lekat. 😊 tu 4 tahun lepas. Ttc yang ke 2 ni pun sama. Dr bagi pil perancang untuk betulkan period, terus lekat. Ni tengah tunggu hari je