Darah Nifas

Biasanya berapa lama tempoh darah nifas bg org yg keguguran?

5 Balas

depend size kandungan dan tuan punya diri. kalau kandungan bawah 10 minggu selalunya 12-14 hari. ada yang seminggu saja. kalau kandungan lebih besar dari 10 minggu kadang lebih lama.

biasa nya klo bwh 10minggu darah nya 1 hingga 15hari..mcm sy seminggu je..da xd darah..alhmdllh badan rsa smakin sihat..

depens pda badan masing2 la.. sy 8hari darah nifas keluar genap 20hari berpantang drah period pulak keluar

Saya 1minggu saja lepas tu 3minggu kemudian saya period then 2minggu lepas tu saya sah hamil

Saya tak berapa nak pasti sis tapi ada yg sampai 60 hari.

5y ago

Oo..lama la kalau sampai 60hari.. Ok tq sis