scan jantina

Biasa Week berapa boleh scan nampak jantina ya?

18 Balas

Kalau sis check kat gov, tak pasti la sbb rasanya gov jarang scan. If scan kat klinik swasta, doc ckp 14 minggu dh boleh nmpk gender tp kalau baby nak tunjuk la 😌 Kalau nak lebih tepat, 20 minggu ke atas sesuai utk check gender.

4y ago

Better 20 w and above. Sbb senang nk tgok. Mcm sye rezeki... Alhamdulillah 16 minggu da nmpk

Minggu ke 25 scan dkt swasta ckp bby girl.minggu ke 34 scan dkt klinik govt ckp mgkn bby boy.alamak slh beli bju lh sbb terpilh bju bby girl .minggu ke 36 scan semula di klinik govt ckp bby girl,..😁

2y ago

yg keluar boy ke girl sis? hehe

saya scan 14 weeks alhamdulillah dah tahu jantina baby tapi nak kena double confirm balik masa check up 20 weeks, sebab ramai sangat cakap terlalu awal untuk detect 😅

if boy awal lagi dah boleh nmpk . klu gurl nk conpirm 20week ke atas . so kalau nak jimat scan time 20+ so xda tak nampk tak sure smua hehe

sy scan 28w nmpk boy, sekali scan balik wktu 32w,, girl kata doktor .. hmm tak tahu mana betul,, tpi mana2 je asalkn sihat..😊

sy masa 19w swasta ckp girl , 22w kk pun ckp girl , 28w pun kk ckp girl . wallahualam . t 30w scan swasta pula .

18 weeks baru Nak scan tengok gender sekali dy tutup. Tamo kasi tengok lagi 🥹

4 bulan pun nmpak suda..tapi kadang2 baby malu.nak lihat kan

saya 16w dah nampak dah jantina dia 😇😇

3y ago

ya sis . alhamdulillah awal baby bagi nampak kat mommy dia 😂😂

20 minggu ke atas baru nampak jantina sis