Duphaston

Biasa nya ibu2 dapat dari mana pil duphaston ni? Mmg kena beli sendiri dekat farmasi ke ? Dekat KK ulu tiram takde ubat ni

9 Balas

Kena ade presciption dari doktor dlu baru boleh beli dekat farmasi..sebab ubat terkawal..dan setiap orang tak sama dos..ada doktor suruh makan dua biji sehari,ada sebiji sehari..jadi mmg kena dapatkan nasihat doktor dlu..nanti tunjuk surat presciption tu dekat farmasi baru boleh beli..

Ubat ni kne dapatkan dri hosp @ klinik sis sbb dos dia doc yg akn tentukan brp² yg sesuai utk kita.hosp bayar rm1 masa pendaftaran jak.Klau beli kat klinik swasta,1papan rm100 - la jugak harganya.Xtau la klau ada harga yg lebih murah dari ru

Saya dah dapat pil ni utk makan 14 dekat klinik swasta. Klinik panel saya taknak bg lg dia refer saya ke kk. Saya ke kk, kk suruh beli sendiri dgn dose 2 biji 2 kali makan Tp takde apa2 surat dari kk. Farmasi nak juga surat dari doc ke ?

2y ago

14 hari*

klinik swasta je akn bg. tu hri sy pergi dkt klinik doctor azreen, dato onn. utk mkn 5 hri. alhamdullilah..dh ok. dh lps buka buku pink. minggu ni kne minum air gula.

Klinik swasta je ada. Kerajaan takde bagi pon. Nak makan duphaston kena refer doc , jangan sebarang amik beli sendiri kat farmasi.

Ubat ni kena ada surat dktr dulu. Xboleh beli suka2 sbb tiap org dos berbeza. Kk mmg tak provide ubat ni.

Dari dr hospital. Sebab dorang akan tentukan berapa banyak kena makan. Setiap orang berbeza.

Sy dpt dari swasta. Dah hbis yg swasta sy bli kt farmasi je.

2y ago

Boleh beli mcm biasa ya ?

sy beli farmasi rm58

2y ago

mula2 jmpe dr dulu tnya cara mkn.. next2 baru beli di farmasi sbb beli kat klinik rm80. beli di farmasi rm58