baju newborn

Biasa nya baju newborn baby boleh pakai sampai dia berapa bulan ?

22 Balas

Pengalaman bekerja dulu sebagai promoter, biasanya saiz newborn sampai 3 bulan. Tapi kalau nak pakai lama, ramai yg pilih saiz besar dari newborn. Ikut juga saiz bayi tu. Kalau kecil boleh je muat pakai sampai umur tertentu. Ikut saiz badan la. Macam soleh saya ni, ada jenis potongan baju 6-12 bulan yang masih boleh dipakai sehingga umur 16bulan. Ada yg tak muat dah🤭 Cuma kalau sis nak beli newborn juga beli la dlm 2-3 pasang macam tu. Tak perlu banyak².