spotting.. adakah ianya normal atau bahaya?

Bgn pagi semlm. Tengok ada kesan darah berwarna coklet telah keluar tp x banyak sedikit je (setitis mcm tu). Adakah itu Spotting. Adakah ianya normal atau bahaya? Agak risau jugak neh. Ini first time preggy. 9 Week 5 Hari. Siapa² boleh share pengalaman korang. TQ. ??

1 Balas

We have the same situation. Tp kata doc it’s normal. Jgn je bleeding. Sbb bawah 12 weeks mmg ada chance utk gugur. So, hati2 dgn pergerakan,makanan. Dan jgn meneran ketika membuang air besar nti buasir salah satu cause spotting juga. Sy spotting 4 days tp dah stop. Jgn stress2. Jaga diri baik2.

5y ago

Tq awak. Tu la pasal. Risau. Hrp² semua baik² je.