Seawal berapa minggu boleh dengar hearbeat baby / baby dah ada jantung?

bext week baru 6weeks 4days nak pergi scan. agak2 time ni dh ada hearbeat ke?

3 Balas

sy scan masa 7 weeks 3 days. tp masa scan ukuran baby 6 week 4 days. heartbeat doc tak sarankan cek masa ni sbb awal lg, takut harm baby. tp nampak baby tu berkelip2 mcm tu. doc ckp 10 weeks ok kaau nak cek heartbeat. bila dah nmpk klip2 tu insyallah ada dah heartbeat

9mo ago

kalau early pregnancy ni biasa doc tak scan dgr heartbeart lg. tp depends pd klinik juga. mcm sy anak first dulu pun awal2 doc tak scan heartbeat, tunggu 10 minggu ke atas. sama dgn yg no 2 ni. nnti repeat scan 10 weeks awak. tp dah scan nampak kelip2 tu, kira nampak dah jantung bergerak insyallah 😊 normal sis kalau takde perubahan. ada yg alahan kuat, ada yg mcm tak pregnant. asalkan jgn ada spotting atau heavy bleeding, insyallah baby sihat

Saya doc bg appointment nak dgar heartbeat mase 8minggu,

average 8w baru nmpk. 6w yolk sac saja