hai mommies...nak tengok korang scan berapa minggu dah nampak baby n hearbeat...

hai mommies...nak tengok korang scan berapa minggu dah nampak baby n hearbeat...saya baru 8 minggu 2 hari#ingintahu #firstbaby #firstmom #pleasehelp

24 Balas

saya 8w ada da cuma tak jelas so doc repeat dengan doc pakar scan heartbeat ada nampak da tapi usia dia pulak tak sama dengan tarikh period ,, repeat lagi 3w alhamdullillah semuanya clear usia baby 14w tukar redd saya 16/12 ..

Saya masa kandungan 8 minggu. Masa check 6 minggu ada kantung je. Next 2 minggu doc suruh repeat scan, terus dgr hearbeat, Alhamdulillah

Rata2 8w+ dh blh nmpk klu period normal cycle. Sy pergi scan 9w. Dh boleh nmpk janin & heartbeat.

saya first scan 9w. dah boleh nampak baby & heartbeart. dan saiz sesuai ikut usia kandungan.

sama dgn sy smalam pg scan 8m 2hari..dah boleh nmpak..alhamdulillah

sya scan kli kedua msa 10w alhmdulilah dh nmpk baby & heartbeat

sy 8w++ first scan. alhamdulillah dh nampak heartbeat

First scan nak sahkan kandungan 7w dah ada heartbeat

2y ago

untuk Siti Hajar - call KK dan beritahu nak buka buku mengandung. tapi lebih baik pergi klinik swasta buat scan dahulu confirmkan semula berapa minggu baru call. nnt da dpt tarikh appointment, jgn lupa bawa bersama ic suami isteri, scan, and 3 salinan sijil nikah. (kalau boleh bawa sekali sijil asal sebab ad certain nurse nk tgk juga). hari appointment tu sila ambil cuti sebab memang akan ambil masa lama. banyak benda kena check.

saya 10w dah dengar heartbeat. kelip kelip lagi

Saya first scan 7w1d dah boleh nampak heartbeat