Makanan berasaskan pulut

Betul ke tengah pregnant ni tak boleh mkn bnde2 yg berasaskan pulut contoh, kuih koci, pulut panggang, pulut kuning ? Sebab ade yang cakap tak boleh makan pulut nanti uri melekat dkt rahim.

33 Balas

Nak mkn boleh je takde masalah… tp aritu saya makan mmg berangin kepala rasa nak muntah je sbb angin .. rasa sbb tu je takleh mkn . Ikut bdn masing2

mengarut!! puan..makan la apa pun..tp berpada2..selagi tak memudaratkan..takda kena mengena mkn pulut..atau berasaskan pulut bt uri melekat..

boleh je sis...bedal sajalah...saya dulu kuat makan bende ii pulut...alhamdulillah kenyg je sis baby pon aktif 🤣🤣mitos je tu

mitos khurafat mana pulak ni😂😂😂 kalau ckp kt pakar mesti dia pun geleng kepala

1y ago

Itula tu saya pon first time dengar ni 😂

tak pasti pulak sy 😅 yg sy pasti time pregnant ni la nk mkn mcm², nnt dh pantang tak boleh mkn dah 😆

tak tahu plk sy mkn byk dh pulut kuning😂 pulun makan sblum pantang

boleh je makan pulut, time pregnant boleh je makan semua, asalkan doc kata berpada² utk rasa je. 😁

X la, boleh je mkn time pregnent, rasanya time pantang je, klau bleh elakkan takut kang angin plak...

sy mkn je semua 😭 selagi boleh mkn kita mkn je lh ye... klau ada kncing manis je kne jga ii sikit

Aduh favourite semua tu, time pregnant mmg makan je.. Alhamdullilah xde pulak melekat ke apa 😅