Makanan berasaskan pulut

Betul ke tengah pregnant ni tak boleh mkn bnde2 yg berasaskan pulut contoh, kuih koci, pulut panggang, pulut kuning ? Sebab ade yang cakap tak boleh makan pulut nanti uri melekat dkt rahim.

33 Balas

mitos sis...sila lah makan dgn senang hati..jgn dustakan nikmat makan selagi belum bersalin

boleh jer mkn selagi boleh mkn,tpi lepas bersalin mmg kne pantang betul 2 takut sakit urat

hahahaha mitos manala pulak ni. Sy masa mengandung semua sy makan wak. Janji berpada la

Pulut boleh sis. Yg tk boleh makanan yg tak masak sepenuhnya, makanan mentah

Time pregnant la boleh makan apa je, nanti pantang dah tak boleh 😆

Takda lah sis. Takda kena mengena pun boleh melekat rahim tu

Sy makan je semua bende kak. Janji mkn berpada pada

Sy melantak je slgi mnda tu mknn,cuma tk berlebihan

Tak betul. Yang kata tu mesti bukan O&G kan 😁

Semua sy mkn... Xcya bnda cmtu...