??

Betul ke tak boleh baring lama2 di waktu siang. Sy dah 32week sakit blakang, celah kakang takyah cakap la sakit. Sy baring2 dalam bilik sbb takde mood nk duduk. Mil sy pulak sibuk suruh bangun duduk2. Ada effect apa2 ke kt baby kalau baring?

6 Balas

Takde effect pun lah hahahaha dah masuk 30+ weeks ni memang badan kita makin letih especially kalau banyak gerak or buat kerja... Bukan baring all day pun kan? Cuma nak rehatkan badan je.. Maybe maksud mil awak tu nak suruh banyak gerak or jalan supaya mudah bersalin nanti.. Tapi jangan lupa baring pun perlu tau supaya tulang belakang boleh rest, time pregnant ni posture badan tak sama macam orang biasa.. Saya pun dalam sehari mesti kena baring untuk setengah jam minimum at least sekali sehari kalau tak sakit pinggang lepastu lenguh dekat ari ari yang amat haha boleh bawa nangis wo

Takde effect pon slalunya dah 30w ke ats dokter sarankan banyak jalan je tp tu weekend ke ada masa lapang ke buat la bukan tiap waktu kena duduk/brjln sume....patotnya mil xpatot masok cmpur sbb awk mmg nk rehat2 kn badan apa salahnya adoi dia bukan rasa apa yg awk rasa🙄🤦🏻‍♀️

Effect apa tu? Cuma jangan baring terlentang saja sebab tak elok utk badan & baby. Baring mengiring ke kiri or kanan. Klau badan memang tak sihat/sakit takkan nak paksa berjalan merata pulak 🤔🤔

4y ago

Alasan org tua selalunya anak jadi malas 😂😂 takda kaitan pun,tak penah pulak dengar doctor cakap mcm tu 🤭🤭🤭 anak belajar bila dia dah lahir nanti. Dia akan serap kelakuan mak ayah dia & org2 disekeliling dia.. banyak negative maka kearah negative la anak tu membesar.

Sy dri awal pregnant smpai 34w ni mmg selalu baring2 😂. Bdn letih sakit. Tapi saya mak sndiri pulak bising2 suh jgn baring sgt, suruh jln byk haha.

Tapi biasa kalau dah trismester ketiga kita memang kuat tido perlu banyakkan berehat sbb nanti nk bersalin tu nak pakai banyak tenaga 😊

Time saya pregnant pun mil tak.l bagi tidur kononnyaa sebab nanti baby membesar