sunquick..

Betul ke sunquick tak boleh ambik bersama zincofer

sunquick..
21 Balas

Jus yg d mksud kn doktor pure jus.. Bukan jus yg dr cecair botol, atau 3in1.. Cuma jus buah yg d buat sendiri.. Sbb buah ada manis semula jadi dan vitamin yg mmbantu pnyerapan zat besi.. Doktor x saran kan guna sunquick tkut ibu sangkut gdm walaupun bancuh sunquick x guna gula..

4y ago

Yup doc saran kn jus buah2 yg mngndungi vit c, sbb apa, sbb vit c fungsi dia mmbantu penyerapan zat besi dr ubt yg ibu2 semua makan.. Bila zat besi d serap dgn baik baru lah Hb akan naik.. Smua bgntung dgn pemakanan ibu & cara ibu mkn ubt..