Sunquick + Zincofer

Dear all sis, nak tanya kalau makan Zincofer dengan sunquick HB akan increase balik ? Sunquick flavour apa ya ? ade sugar tak? Sorry ya sebab saya tak pernah minum sunquick sebelum ini...

18 Balas

Apa2 boleh sis. Tp yang mereka2 ni guna sunquick oren tanpa gula. Sbb bancuh tu je pn dh masam. Tp better kalau sis mnum dgn jus yg fresh tu atau air masak. Itu kata pakar lah. Tp nk mnum yg sunquick pn blh. Hilangkan loya rasa ubat tu.

Haritu nurse kt kk sy ada bgthu. Kalau nk mnum makesure jus asli yang kita perah. Klau minum yang kordial dia boleh menggangu penyerapan ubat tu. Nurse lah bgthu... itu je bleh kongsi. Kalau sy salah harap maaf.

Sunquick tu pewarna n perisa jer.. better beli orange peel fresh atau twister ke.. tp klau kencing manis xbleh jugk 😅 sy pon minum tk byk. Klau utk telan ubat tu slalu seteguk dua je.. senang tkyah bancuh 😁

sblom niy adik ipar sy hari2 minom air sunquick oren tu .. tpi jgn lhh manis2 ye .. drpd awl prgnnt smpai nk brslin , hb dy sntiase cntik n ble bby kluar , xde jaundis pon .. n amalkn juga makan buah oren ye ..

Nak tanya sunquick tu Bagus ke ramai sye tengok minum zincofer dngan sunquick.sbab sye pun x pasti sma ada original orange? Takut nak minum takut ada pewarna makanan.selalu makan buah orange je.

Sunquick ok. Boleh jer. Sugar 0% tak silap. Sy amalkan. Sampai proses czer, sy amalkan. Sbb utk pulihkan dan cantikkan kawasan jahitan

Sy telan dgn air putih je tp utk cepat serapan zat besi ltak la perahan limau kasturi atau lemon tu je sy mkn time nk tido baru x rse ap2..

better minum dengan jus buah yg diblend. lagii banyak manfaat. nak sedap blend buah naga + apple merah fuji. both half biji. sedap 👍

sy jga mkn zincofer dgn sunquick..bncuh jgn letak gula.. alhamdulillah nurse ckp hb sy alhamdulillah cantikk je..

sunquick tanpa campuran.. makan 2 jam sbelum atau slepas makan.. biar perut kosong, sedia utk serap ubat..