ANAK KEMBUNG PERUT

Betul ke setiap apa yang ibu menyusu bayi makan akan memberi kesan kepada bayi . Kalau salah makan.. anak akan menjadi kembung perut

2 Balas

tak betul. sebab apa yg ibu makan percent yg masok tu sgt sgt sedikit sahaja. dlm 15~20percent mcm tu sahaja. konsep mudah nk faham if kita minum air ais. adakah susu yg baby minum juga ikot sejuk. susu xkan jadi sejuk. air yg kita minum td akan jadi suhu badan. bila masok dlm bdn kita. alhamdulillah anak 1st & 2nd sy dua susu bdn. mcm anak 1st dia susu bdn smpi setahun 2bulan. masa dia susu bdn sy mkn je semua. sama mcm sekarang. 2nd baby pon masih susu bdn. skrg dh 8m+. sy mkn je semua. xde pantang mknn pape melainkan mknn tu sy alergik sy xmkn

9mo ago

Betul, setuju 👍

Betul sbb sy tak boleh makan petai n terung setahun. Sy mkn ok je tp bila baby menyusu dia akan terus muntah. Skang sy dh boleh makan fuh lega hehehehehe