MAKANAN SEJUK PENYEBAB BAYI KEMBUNG??

ada tak ibu2 yang tau makanan kalau ibu menyusukan bayi.. apa yg kita makan buat bayi tu kembung perut? betul ke ni? minum air sejuk pun tak boleh ke?

2 Balas

Hi mommy. Ada kemungkinan juga makanan atau minum air sejuk boleh jadi anak kembung. Tapi masa saya pantang memang saya amalkan minum air suam dan air panas. Tapi anak still kembung juga. Yang penting nak makan apa² semasa menyusukan anak memang kena berpada². Berjaga² bila nak makan makanan yang menyebabkan angin macam kangkung, ubi dan lain².