minunan berais

Betul ke kalau suka minum ais baby besar..kire nya x d galakkan minum ais lh..susah nt nk bsalin..mommy citer lh pengalaman

28 Balas

Saya minum je ais sebab memang hantu ais . Lepas habis pantang tu saya dah minum ais . Mana sanggup buka puasa tak minum ais . Tapi kalau boleh elakkan better elakkan . Kalau masa mengandung orang cakap tak elok nanti boleh buat pernafasan baby bila lahir tak okay . Kalau masa bf pulak boleh menyebabkan baby batuk atau selsema . Tak sure betul ke tak tapi nak minum berpada pada juga . Kesian kat baby

5y ago

Xtahan mommy.kalau dpt minum air putih sejuk dr peti ais tu uihh..sedap sgt

Saya msa mngndung .. Dri first trimester smpai nk brsalin mmg saya mnum mnuman br ais cuaca panas sgt . Haha org kta bby nti besr ape smua tp alhamdulillah bby sya 2.7 je pdahal saya mnum sejuk xkira msa tngah mlm pun sya mnum . .saya just yakin kan dri sb pernh trbca ais xde kene mengena dgn tumbesaran bby ..😅

5y ago

Ohh tq dear kongsi pngalaman

Ok je minum ais.. haritu ada bce dr kata kalau minum air sejuk lebih efektif sbb kita cenderung utk minum lebih byk berbanding air suam.. ibu mengandung kan perlukan air yg mencukupi..

ok je sis, tapi pesan org tua² kalau selalu minum ais nanti waktu anak dah lahir, anak tidur jadi mudah terjaga / terkejut. itu orang tua² punye tips la 😅

5y ago

Ohh cam tu pulak😁

Saya mmg susah beranak...tapi bkn sbb kerap kunyah ais...mmg dah gtu dari awal yg sulung lagi...anak perempuan xde kunyah ais pom ssh beranak

5y ago

Ohh tq dear..kdg2 ase tpengaruh jgk

Minum ais xde masalah sis.. Y jd bby besar tu bile ibu minum air manis2 makan berlebihan dan x seimbang.. Kang xpasal2 sangkut GDM 😅

5y ago

Tq dear

x d lah masa pregnant tiap pagi saya minum milo ais..x kena milo ais mmg x sah satu hari tu..pastu selalu minun teh ais..lahir baby 2.6kg je

5y ago

Yg ni sy craving sgt dear..air milo ais..kdg2 tu gasak je smggu skli.lau xtahan 2 3 kli smggu

Depends on individual health condition. I ader satu colleague sbb tiap2 Hari minum ais & suka kunyah ais end up miscarriage 2 kali..

5y ago

Ohh takziah utk kwn dear..in sha Allah ade rzeki dia lg nt

Okayy jer.. Sy mnum ais sentiasa... Baby pun lahir tak berat pun 2.64kg jerr... Sihat walafiat and mudah masa bersalin..

5y ago

Ada sakit2 badan x mommy.ade yg ckp nt sakit bdn lah

Saya dgr ceramah minum ais xda kena mengena dgn baby besar tpi kly minum ais baby kat dlm perut akan jadi aktif

5y ago

Ohh oraite😙