Minum ais time pregnant..

Hi moms...nk tnye, ada tak ibu preggy suka mnm ais...sy dh 34wks....asyikm mnm ais je...sy xsuka sgt mnm air masaka biasa...suka mnm air manis..xpecilly ais lh..sbnrnye elok ke tak utk kandungan ye..

1 Balas

Pernah Tanya doctor bab minum air ais, dia cakap takde masalah kalau minum air ais setiap Hari, setiap masa, tapi bukan air+Batu ais.. sbb Ada stgh org buat Batu ais guna air tak masak. Dan bab minum Manis ni, boleh tapi sis kena kawal la lagi2 kalau gdm.. kalau takde, Takpe kot 😅 still kawal utk kebaikan la time pregnant. Saya gdm tapi kdg kawal kdg tak, Milo ais hari2 hadap, risau jugak kot2 gdm lekat Lepas pregnant, tapi harap tak la 😩